lostbody

χαμένο κορμί

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2006

IF THEY COME FOR YOU IN THE MORNING

Αλληλεγγύη. Σου λέει κάτι; Βοήθεια στον αδύναμο. Στον αδικημένο. Σε κάποιον που δεν ξέρεις. Που ούτε πρόκειται να γνωρίσεις ποτέ. Τελικά, βοήθεια στην ψυχή σου. Στη συνείδησή σου. Που σε γαργαλάει. Ή όχι; Θα δείξει...

(Η τέχνη του δρόμου είναι ούτως ή άλλως συναρπαστική. Διάφορες ομάδες ακτιβιστών-καλλιτεχνών, όμως, όπως οι Street Art Workers και άλλοι, παράγουν μια μορφή στρατευμένης τέχνης πολύ ενδιαφέρουσα. Πολιτικά στρατευμένη τέχνη σύγχρονη και ρομαντική, (ελπίζω) όχι σαν αυτή που στρογγυλοκαθίζει κώλους σε βουλευτικά έδρανα και περιφέρει ευαισθησίες στους τηλεμαραθώνιους.

1 Comments:

At 28/7/06 08:18, Blogger lostbody said...

Η αλήθεια είναι πως συμπαθώ πολύ τον Τζιμάκο και τον παρακολουθώ όπου μπορώ. Δεν μπορώ να μην παραδεχτώ, όμως, πως τελευταία με έχει παραξενέψει με κάποια πράγματα που κάνει. Η εμφάνισή του στο Πόρτο Καρράς είναι άλλο ένα από αυτά (μετά τους χαριεντισμούς με τη Στάη κλπ.)

O bono είναι η κλασική περίπτωση γλιτσοειδούς ανθρώπου που μεταχειρίζεται όλα τα μέσα προβολής χωρίς κανένα όριο. Και μόνο η εικόνα του δήθεν 'αγωνιστή' υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων να πίνει πανάκριβη σαμπάνια και να μιλάει για τον τρίτο κόσμο με τους πλουσιότερους και τους ισχυρότερους της γης (δηλαδή με αυτούς που δημιούργησαν και αναπαράγουν το πρόβλημα) είναι τουλάχιστον εξοργιστική.

www.eliminatebono.com
(το μόνο site στο οποίο έχω υπογράψει με τα πραγματικά μου στοιχεία)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home